25 Mart 2015 Çarşamba

İkizler Burcu ve Borderline olmak

İkizler Burcu olmakla borderline karaktere (aslında literatürde "sınırda kişilik bozukluğu" olarak geçer ama biz burada övüneceğimiz için böyle demeyelim:) sahip olmak arasında inanılması zor bir doğru orantı var.

Bunu ben uydurmuyorum, zamanında bir terapist söylemişti; "Borderline hastalarımın yarısından fazlası İkizler Burcu mensubudur" demişti.

Eğer bir İkizler aileden iyi eğitilir, okuldan iyi öğretim alır ve dostlarını da doğru kişilerden seçerse... Yeteneklerini geliştirmişse. Borderline özellikler bir güce çevrilebilir. Bu güç kişinin kendisi için adeta bir süper güç, karşısındakiler için ise tam bir felakettir.

En temel olarak, İkizler kişilikler hiçbir duyguyu tam olarak gerçekten yaşamazlar, herşey bir tiyatro sahnesinin abartılı replikleridir onlar için. Shakespeare da böyle birşey söylemişti sanırım, hayatın bir tiyatro sahnesi olduğuna dair. İkizler "mış gibi" yaparlar. Aşıkmış gibi, nefret ediyormuş gibi, gaveniyormuş gibi, güvenmiyormuş gibi... Bunu çözmek zor karşısındak ikişiye göre değişecektir.

Bilinmesi gereken; herşeyi abartırlar. Bisikletini aldığı günün tarihini her sene ajandasında işaretleyip kendi kendine veya aynı zevki paylaştığı yakınında yakaladığı birisi varsa onunla kutlayan, herşeyi kutlamak için bahane yaratan şahıs da İkizler'dir.

Hatıralarına bağlıdırlar, ama mesele şu ki "hatıra" her an değişme riskiyle karyı karşıyadır. Bir sene sevilen birinin arkadaşlık yıldönümü ise gelecek sene aynı kişinin hayatından gidiş yıldönümü olabilir.

Sevdiği kadar nefret edebilir bir İkizler. Dengesiz midir, haşaaa! Kendi içinde dengelidir, zaten kendi içindeki dengesini bozarsanız o da diger uca kayar.

Bilinmesi gereken diğer şey; İkizler'in fabrika ayarları ile oynanmaması gerektiğidir. Ona son nefesine kadar sahip olmakla ebediyen kaybetmek arasındaki sınır çok incedir. Bu sözünü ettiğim aşk ilişkisi için değil tüm ilişkileri için geçerlidir. Kuşla, böcekle, insanla, eşya ile...

Bir bilinmesi gereken daha: İkizler bazı eşyalarına düşkündür, eskilerini de kolayca atamazlar. (İnsandan geçer eşyadan geçmezler o derece yani) Bazı eşyalarına neredeyse aşıktır. Çünkü eşyaları ona sadıktır. Herkes gidebilir veya gönderilebilir ama eşyalarla araları bozulmaz. Borderline özelliklerden biri daha.

Sevdiklerini abartıp onların kusursuzluğuna inandıkları gibi, tersini düşünmelerine neden olunduğunda büyük hayalkırıklıkları duyarlar. Heyecanları bitince ya tamamen ilgisiz birine ya da iyice düşman birine dönüşürler. Bu da kişilerle ilişkilerinin düzey veya temellerine bağlıdır. Onları hayalkırıklığına uğratmayın, kaybeden asla onlar olmayacaktır. Herkes kendini sever de bu türler bir başka severler.

Sonuçta bir İkizler'seniz hayat size güzel ama karşınızdaki için aynı şeyi herzaman söylemek zordur. Allah İkizler yakını olanlara hem ödül hem ceza vermiştir diyebiliriz. Bu karakterle yaşamak veya yakın olmak konusunda ön bilgili olmakta daima fayda var. İkizler'in sevgisini de yergisini de sözlerini de asla çok ciddiye almak hatasına düşmeyin ama ona kendisini çok ciddiye alıyormuş gibi davranmayı da ihmal etmeyin. Siz de "mış gibi" yapın yani inansın salak :)

Nereden mi biliyorum tüm bunları, kendimden tabii:)









2 yorum:

  1. Bence ikizler etrafı için çok eğlenceli ve uyumluyken, kendi içinde bu güzelliği yaşayamaz anlamam. Nedir bu detaycılık ve sürekli görünenin arkasındakini aramak.
    mV

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla zekadandır:) Tüm ikizleri toplayıp eğitip mühendis yapsalar dünya değişirdi :)

      Sil