20 Mayıs 2009 Çarşamba

Bir şarap mantarı masalı.

Bir genç erkek, bir sportmen kadın ve bir İşviçre Çakısı'nın tirbüşonu bir araya geldikleri halde şarap şişesini açamamışlar. Anlatılanlara göre adam tüm gücüyle tirbüşonu çekerken kadın da şişeyi alttan çekmiş, olmamış. Kadın şişeyle beraber sürüklenmiş ama şişe açılmamış. Sonra adam şişeyi bacakları arasına sıkıştırarak tüm gücüyle çekmeyi denemiş, yine olmamış. Mantar yerinden hiç kıpırdamamış.

O sırada bir başka kadın, balkonda cep telefonuyla konuşmakta ve telefonun diğer ucunda arakadaşı ile tartışmaktaymış. Sonunda tartışma büyümüş ve öfkeyle kapatmışlar! Kadın sinirini içinde tutarak içeri girmiş. 

Şarabı sormuş ve içerdekilerin şişeyi açamadıklarını görmüş şaşırmış. Genç erkek ve sportmen kadın pes etmiş ve şişeyi bakkala açtırmak üzere çaresizlikle bir kenara koymuşlar. Balkondan içeri gelen kadın bir de kendisi denemek istemiş. Bir asılışta kolaylıkla çekmiş çıkartmış mantarı! Ve bu iş için o anda sahip olduğu gücünün tamamını harcamadığının da hayal meyal farkındaymış. Kendisi de şaşırmış ama arkadaşları daha da çok şaşırmış bu işe. 

Onlar hala bu işe hayret ededursun, şişeyi açan kadın bunun gibi on şişeyi açacak kadar, on kaplan gücünde sinirliymiş meğer telefonda tartıştığı arkadaşına. Öfkenin işe yaradığına işaret eden tek masal da budur herhalde, kıymetini bilin:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder