20 Nisan 2009 Pazartesi

Haftasonlari erken kalkmak hakkında bir yazı

Ben haftasonları en geç 07.30 saatinde kalkan ve bundan çok zevk alan birisiyim. Mecbur değilken  özellikle pazar sabahı bu kadar erken kalkarak evde dolanmamı veya kendimi bisikletle dışarı atmamı kimse anlayamıyor. Yıllarca da anlayamadılar. 

Evet, ben pazar sabahları da erken uyanırım. Çünkü ben günü yakalamak ve doyasıya yaşamak gerektiğine inanırım. Kimileri için günü yaşamak tüm gün uyumak anlamına gelse de benim için böyle olmadı hiçbir zaman. Tek derdim benimle sabahın köründe arkadaşlık edebilecek arkadaş sayısının parmakla sayılacak kadar az olmasıdır. Sabahın köründe ancak bir arkadaşımla mesajlaşabilirim. Sabahın köründe ancak birkaç arkadaşımla spor yapabilirim. Neyse ki bisiklet denilen şey benim için canlı bir nesne sayıldığından yanımda kimse olmadığında da ben onunla mutlu olabilirim:)

Bu erken kalkmalar sayesinde TVde yayınlanan birçok eski türk filmini veya çocuklar için yayınlanan güzel çizgi filmleri de keşfetmiş oldum. Biberler közleyerek güzel kahvaltılar yaptım. Çingenelerin çöp toplamasını izledim. Kapıcıların sabah servisi için bakkallara gözlerini oğuşturarak gitmesini, köpek gezdirenlerin uyanmış köpeklerin yanında uyurgezer gibi yürümesini izledim. Apartmanlar arasındaki kuş seslerini duydum. Hayatımı uzattım.

Erken kalkmayı seven ama yapamayanlarla da bir keşfimi paylaşıyorum buradan: gözünüzü açtığınızda saate bakmayın! İçiniz uyanmışsa neden saate bakarak kendinizi kısıtlıyorsunuz ki? "Aaa daha saat 07.00 yahu uyuyayım ben biraz daha!" demeyin. Bu olumsuz bir şartlanma. Kendinizi bu şekilde şartlandırmazsanız, biyolojik saatinize güvenerek, vücudunuzun iç sesini dinlerseniz rahatlıkla erkenden kalkabilirsiniz. Haftanın 7 günü erken kalkmanın ne zararı var? Hafta içi başkaları için kalkıyorsunuz da haftasonu neden kendiniz için, zevkleriniz için, belki de hiçbirşey yapmadan sadece sessizliği dinlemek için kalkmıyorsunuz? 

Ayrıca en güzeli: Şehrin tüm sokakları ve güzellikleri pazar sabahı erken kalkanın oluyor, tek başına sizin oluyor:))

Tabii yatış saatiniz de gece yarısını çok geçmemeli, bunu yazmama da gerek yok zaten.



4 yorum:

  1. Bu sabah erken kalktım..Gerçi ben, dün bu yazıyı okudukdan sonra, uzun zamandır uyanmadığım bi saatte, sabah 7 de kalktım...Bi arkadaşımın evindeyim, Emirgan da. Az buçuk 2. köprüyü gören bi yer. O da bi ayağının tepesini :) Sigara içmiyor..Gerçi uyuyor zaten. Ben içtiğim için, balkonda içmek zorundayım. Bu saatte ilk defa çıktığım o ortamda beni martılar karşılıyor.. Uzun zamandır bilip de görünce özlediğimi fark ettiğim bi manzara...

    Bu esnada akla gelenler: Can Yücel, (Nereye gidecektin sen) beyaz, bodrum, deniz ve tekneler, bi de bir söz "senede bir gün, güneşin doğuşunu izle" :)

    pm

    YanıtlaSil
  2. Guzel olmus:) Emirgan da super bir yerdir benim de arkadaslarım var orada. Ben sizi tanımıyorum bu arada di mi?..

    YanıtlaSil
  3. evet ama bi önemi var mı?

    pm :)

    YanıtlaSil
  4. :) önemi yok tabii. blog konusunda amatörlüğümden sordum:))

    YanıtlaSil